Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Jo vetëm ari, standardizohet edhe investimi në diamante

Kur bëhet fjalë për gjetjen e një strehe , investitorët zakonisht mendojnë për arin ose thesare të ndryshme. Tani, për të gjithë ata që kërkojnë strehim nga rreziqet globale në Singapor ka filluar tregtia e diamanteve me një madhësi sa një kartë krediti .

Ndërsa shufrat e argjilës tregtohen në peshore dhe pastrime standarde, diamantet ndryshojnë në bazë të prerjes, qartësisë, ngjyrës dhe karatit duke i bërë ato në përgjithësi më të vështira për t’u shitur dhe blerë si një investim.

Për të zgjidhur këtë, “Singapore Diamond Investment Exchange” ka renditur një produkt të quajtur Diamond Bullion, ose grupe gurësh të lëmuar në investime të klasifikuara në denominiacione prej rreth 100,000 dollarë deh 200,000 dollarë secila.

“Deri më  tani, nuk kishte asnjë mënyrë që njerëzit të investonin në diamante në një formë e cila është ekuivalente me investimin në ar,” tha Alain Vandenborre, kryetar ekzekutiv dhe themelues i shkëmbimit.

“Një diamant ka lidhje nuk ka absolutisht asnjë lidhje me ndonjë klasë tjetër të aseteve, pavarësisht nëse janë mallra, obligacione apo aksione. Është një dyqan pasurish, është një mbrojtje kundër paqëndrueshmërisë dhe padiskutim që  keni nevojë për të në portofolin tuaj “.

Megjithatë, diamantet janë ulur më shumë se 30 për qind që nga niveli i lartë në të cilin ishte në vitin 2011, tregojnë të dhënat e PolishedPrices.com pasi tregu i butë kinez dhe konsumatorët e rinj shpenzojnë më shumë në smartphone dhe pajisje.

Gjithashtu edhe ari ka humbur pak a shumë të njëjtën sasi nga kulmi i saj në atë vit kur tregjet e aksioneve u rritën dhe ekonomia globale u rikthye.

Bursa e cila thotë se është i vetmi shkëmbim elektronik në botë për tregtinë e diamanteve ka tregtuar rreth 165 milionë dollar gurë të çmuar që nga fillimi i majit të vitit të kaluar.

Scan Tv,  12.10.2017