Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Shtator 18, 2017

Nafta arrin mbi 50 USD/fuçi

Çmimet e naftës shënuan nivele rekord mëngjesin e kësaj të hëne, duke shkuar mbi 50 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane,W TI, avancuan me 0.2 për qind ose me 10 cent dhe u tregtuan m 49.99 dollarë për…

ZRRE nuk zbaton vendimin e gjykatës

Në mungesë të Bordit Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) nuk do ta zbatojë aktvendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës, përmes të cilit kërkohet që të shtyhet ekzekutimi i vendimit që energjia elektrike e cila shpenzohet nga…

OSHEE kallëzon 7 raste të vjedhjes së energjisë

Vjedhja e energjisë elektrike vijon edhe pse penalitetet ligjore janë forcuar së tepërmi tre vitet e fundit, pas aksionit masiv për ta çrrënjosur këtë fenomen. Një abonente nga Fieri kishte hequr metesin duke e fshehur atë, veprim i cili…

OSHEE bën gati investimin për Golemin e Vlorën

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike do të investojë 153 milionë lekë për ndërtimin e rrjeteve elektrike në Golem dhe Vlorë. Kompania ka hapur dy procedura për tenderim, përkatësisht me fondet limit 79.5 milionë lekë dhe 73.5…

Arabia Saudite do rrisë naftën

Arabia Saudite po vlerëson mundësinë e rritjes së çmimit të karburantit për përdorim të brendshëm, dhe jo pak, por në masën 80%. Ky ndryshim drastik mund të vijë që në muajin Nëntor të këtij viti, dhe lëvizja është në kuadër të planit të…

Dy pika naftë për një epitaf

Një muaj më parë gjeologu Vangjel Kici, që nga Kanadaja më shkroi se shoku ynë Petro Lena, Inxh. topograf, që punoi shumë vite në Ndërmarrjen Sizmike të Fierit, na la, se iku në një rrugë pa kthim, se ai nuk ka për t’i marrë Oksigjenin e…

Zhduk matësin, OSHEE Fier kallëzon abonenten

Një abonente nga Fieri kishte hequr metesin duke e fshehur ate, veprim i cili eshte konstatuar nga grupet e OSHEE, te cilet e kallëzuan ate ne Polici. Aksionet per vjedhjen e energjisë vijojnë normalisht, ku ne Fier, p.sh., janë konstatuar…