Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Gusht 12, 2017

Çmimi 100 MW, për të joshur investitorët

Flet Gjergj Simaku, kreu i Drejtorisë së Burimeve Energjetike të Rinovueshme në Ministrinë e Energjisë Çdo park eolik me fuqi të instaluar në 2 MW do të ketë mundësi të shesë energjinë e prodhuar me një çmim 100 euro/MW. Qeveria…

Si mund të mbijetojnë prodhuesit e makinave

Mbretëria e Bashkuar, ashtu si Franca, premtuan se do të ndalojnë shitjen e automjeteve me naftë dhe benzinë deri në vitin 2040, me synim rritjen e cilësisë së ajrit dhe uljen e çlirimit të gazrave, si pasojë e ngrohjes së planetit. Kur dy…

Dielli shqiptar, biznesi 500 mln euro i dekadës

Çdo hektar tokë në Shqipëri mund të prodhojë në kufijtë e 250-320 mijë euro të ardhura nga energjia diellore. Në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë qëndrojnë aktualisht 9 projekte me një vlerë investimi prej 85 milionë eurosh dhe një…

Karburantet, nis shlyerja e detyrimeve

Pas bllokimit të disa pikave të karburanteve në territorin e Bashkisë së Tiranës, të cilat nuk ishin të liçencuara, në Drejtorinë e Tatimeve pranë bashkisë është regjistruar një fluks aplikimesh. “Ky fluks ka nisur që ditën e parë, kur…

Pa energji dogana e Hanit të Hotit, shkak zjarri

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka stakuar linjën L30-55/1 Koplik 220 -Vukpalaj për arsye sigurie, pasi ka rënë zjarr në afërsi të Bajzës. Nga stakimi pa energji janë n/stacioni Koplik, Bajzë, Vukpalaj dhe dogana Hani…