Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Gusht 10, 2017

ERE rrëzon 4 operatorët celularë

Enti Rregullator i Energjisë ka rrëzuar kërkesën e katër operatorëve të telefonisë celulare në vend për trajtimin me çmim preferencial. Më 24 prill 2017, Telecom Albania, Vodafone Albania., Plus Communication dhe Albtelecom i janë…

Two third of TAP route cleared in Albania and Greece

More than 500 kilometers out of 765 kilometers of the Trans Adriatic Pipeline’s (TAP) route has been cleared in Greece and Albania, which is 2/3 of the pipeline’s length in those two countries, TAP AG consortium said on its Twitter page.…

Parqet e energjisë diellore, investim i ri në Korçë

Parqet fotovoltaike janë shndërruar në një trend për bizneset, të cilët pasi kanë ezauruar HEC-et, i janë kthyer impjanteve të tjera të prodhimit të energjsë nga dielli dhe era. Ministria e Energjitikës nuk po ndalet në dhënien e lejeve për…

Pagat në Shqipëri i kushtuan TAP-it 7.2 mln euro në 2016

Projekti më i madh i investimit në Shqipëri, gazsjellësi TAP, uli ndjeshëm kostot e personelit më 2016, ndonëse volumi i punës ka qenë më i madh se sa viti i mëparshëm. Sipas të dhënave të kompanisë, në bilancin e 2017-s shpenzimet për…

Brent tregëtohet me 53 USD/fuçi

Çmimi i naftës shëoi një rritje tejet të lartë mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, u rrit me 44 cent dhe u tregtuan  me 49.61 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e…

22 mln euro për 5 muaj nga nafta e prodhuar në vend

Nafta, si një nga produktet më të konsumuara në vend, është edhe furnitori kryesor i buxhetit të shtetit me të ardhura. Por teksa të dhënat janë të azhurnuara për çdo muaj për importet e naftës, të dhënat mbi prodhimin e naftës vendase dhe…

Kriza energjitike, fatura 5 mld lekë

Kriza energjetike do të ketë pasoja financiare për buxhetin e shtetit, por sipas Ministrisë së Financave ato janë të përballueshme dhe nuk do të çojnë në rritje të borxhit. Paraprakisht ekspertët e ministrisë llogarisin se fatura e…