Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Maj 9, 2017

Çmimet e naftës shënojnë rritje

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, u rritën me 0.1 për qind dhe u tregtuan me 49.39 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për naftën…

Rastet e heqjes së liçencës në energji dhe gaz

Është botuar në Fletoren Zyrtare rregullorja për procedurat e heqjes së licencave në sektorin e energjisë elektrike dhe të gazit natyror. Në nenin 5 të këtij vendimi përcaktohen qartë rastet se kur ERE i heq licencën një subjekti të…

SHBA dekonspiron OPEC-un

Gjatë sesionit të sotëm, çmimet e naftës janë regjistruar në rritje, por duke u tërhequr ndjeshëm nga fitimet e orëve të para të së martës. Kjo erdhi si pasojë e rritjes së prodhimit në shtetet e bashkuara të Amerikës. Aktualisht Shtetet…

Detyrat e ERE për tarifat dhe tregun

Kuvendi tashmë i shpërndarë duket se la në fund të tij një seri detyrash për Enti Rregullator të Energjisë që nis nga tarifat tek tregu apo investimet e operatorëve. Kështu lidhur me çmimin e energjisë projektrezoluta parashikon…

Lejet minerare, hapen proçedurat për 15 zona

Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka hapur për shprehje interesi 15 zona të reja minerare në gjithë vendin. Të gjithë operatorët e interesuar duhet të dërgojnë ofertat pranë kësaj Ministrie, duke paraqitur dokumentacionin e nevojshëm.…

OPEC deklaron shtyrjen e marrëveshjes

Çmimet e naftë u regjistruan në një rritje mjaft të lehtë orët e para të sesionit të së hënës, duke marrë shtysë nga deklaratat e Arabisë Saudite, se marrëveshja e shkurtimit të prodhimit mund të shtyhet përtej vitit aktual, madje edhe…