Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Maj 8, 2017

Bursa, ERE konsultime për rregulloren e re

Është folur gjatë për Bursën e Energjisë si një pjesë e rëndësishme e ligjit për sektorin e energjisë elektrike. Sipas afateve kjo bursë duhet të jetë operacionale në 1 janar 2018. Por funksionimi i saj kërkon mbi të gjitha transparencë…

Mining royalties on the rise by 9.1%

One of the sections with positive results in the revenues of the state budget is that of the royalty payments from the mining industry. The preliminary data published by the Ministry of Finance show that revenues from royalty payments in…

Punëtorët e minierave, punëkërkuesit më të mëdhenj

Në Shqipëri, punonjësit e minierave janë punëkërkuesit më të mëdhenj dhe të papunët më afatgjatë. Për vitin 2016, sipas të dhënave të Shërbimit Kombëtar të Punësimit rezultuan 41,488 punëkërkues të papunë që i përkisnin kategorisë së…

Rriten Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Një rritje e tillë erdhi si pasojë e deklaratës së ministrit të Energjetikës së Arabisë Saudite, i cili u shpreh se ndërpreja e prodhimit të naftës e cila…

Investimet e KEDS në kurriz të qytetarëve

Zyra e Rregullatorit e Energjisë Elektrike (ZRRE) konfirmon se investimet që është duke i bërë KEDS-i në modernizimin e rrjetit të energjisë elektrike po i paguajnë qytetarët e Kosovës përmes faturave të energjisë elektrike. Qytetarët e…

Energjia dhe aksidentet, ulen dënimet

Në tre vitet e fundit, gjykatat shqiptare kanë dënuar mbi 12 mijë e 200 vetë për vjedhjen e energjisë elektrike dhe drejtimin e parregullt të automjeteve. Shifrat janë bërë publike në raportin vjetor të prokurorisë për gjendjen e…

Çmimet ngrenë krye në tregjet globale

Në tremujorin e parë të 2017-s, mallrat kryesore ushqimore dhe industriale u rritën në tregjet ndërkombëtare Çmimet e naftës në tregjet ndërkombëtare, sipas indeksit të Bankës Botërore, u rritën 8%. Çmimet e gazit natyror u rritën me 6%…