Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Prill 18, 2017

Bien Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, ranë me 9 cent duke u tregtuar me 55.27 dollarë për fuçi. Edhe treguesit referencë për naftën e…

Kosova e Re krijon 10.000 vende pune

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci tha se projekti i termocentralit “Kosova e Re” është në fazën finale. “Sot jemi në fazën e nëshkrimit të marrëveshjeve komerciale dhe brenda ditësh do ta publikojmë datën”, ka deklararuar…

Egjipti hedh sytë nga Ballkani për gazin

Egjipti është duke parë me kujdes mundësitë që ofron rajoni i Mesdheut për industrinë e gazit, veçanërisht tani që shteti po përgatitet për të reformuar sektorin dhe për të rritur investimet. Strategjia e re u prezantua në Kajro, ku u…

ERE kërkesë Kuvendit: Amendoni ligjin

Enti Rregullator i Energjisë i është drejtuar Kuvendit me një kërkesë për amendime ligjore që synojnë rritjen e pavarësisë së institucionit dhe rritjen e kapaciteteve profesionale. “Domosdoshmëria e rishikimit nga Parlamenti për statusin…

Ankesa nga mbifaturimi dhe afrofetë

Mbifaturimi, faturat afrofe dhe energjia e matur jashtë kushteve teknike, kanë zënë pjesën më të madhe të ankesave që iu drejtuan Entit Rregullator të Energjisë gjatë vitit 2016, nga konsumatorët e energjisë. Në një raportim të posaçëm për…

Energjia e rinovueshme, vlerësohet Shqipëria

Shqipëria ka arritur të marrë nota pozitive sa i përket hartimit të kuadrit ligjor për nxitjen e përdorimit të burimeve të energjisë së rinovueshme. Në raportin e fundit të hartuar nga Sekretariati i Komitetit të Energjisë mbi masat e marra…