Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Prill 4, 2017

HEC-et mbi Shushicë, konçesion 18 mln euro

Vetëm një javë pas shpalljes së kompanisë fituese për koncesionin e hidrocentralit të Gurit të Bardhë Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka dhënë një tjetër koncesion. Bëhet fjalë për kontratën me objekt dhënie me koncesion Ndërtimi i…

Raporti i BB për konsumin e energjisë

Banka Botërore ka publikuar raportin periodik mbi energjinë e qëndrueshme që shërben si një kornizë globale për sektorin. Ky raport publikohet çdo dy vjet dhe është një bashkëpunim i Bankës Botërore me institucione mjaft të rëndësishme,…

80% of FDI were provided by TAP and Bankers

TAP pipeline and Bankers Petroleum provided about 80% of the total amount of foreign direct investment in Albania for the fourth quarter of last year. Based on data issued by the Bank of Albania, the majority of foreign investments in…

TAP, mbërrin marrëveshja e rishikuar në Kuvend

Marrëveshja e rishikuar e vendit pritës mes Shqipërisë dhe projektit të gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline pritet të marrë miratimin e Kuvendit për të nisur nga zbatimi. Ndryshimet kryesore kanë të bëjnë me shprehjen e vullnetit të TAP…

Rriten Brent dhe WTI

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan një rritje të lehtë mëngjesin e kësaj të marte, në sajë të një dollari  të dobësuar edhe pse të shumtë ishin ata që u shqetësuan nga rritja e prodhimit në Libi. Treguesit referencë për naftën e…

Energjia, lokomotiva e zhvillimit ekonomik

INSTAT publikoi sot të dhënat për rritjen ekonomike të vitit 2016-s, e cila tejkaloi pritshmëritë, duke u konfirmuar në nivelin e 3.46%. Megjithatë, ajo që bie në sy është se gjatë vitit të lënë pas, vërehet një ndryshim në strukturën e…

Çmimet e naftës në rritje

Çmimet e naftës u regjistruan në rritje gjatë sesionit të parë të kësaj jave, si pasojë e perspektivës pozitive ekonomike për Azinë dhe Europën. Kjo perspektivë ka lënë në plan të dytë rritjen e puseve aktive të naftës në shtetet e…