Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Prill 1, 2017

Kosovë, nis liberalizimi i çmimeve të energjisë

Në Kosovë nisi liberalizimi i tregut të çmimeve të energjisë elektrike duke pësuar ndryshime thelbësore të rregullimit të këtyre çmimeve. Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) nga sot do të jetë rregullues i çmimeve të energjisë vetëm…

Tregu i energjisë në pritje të bursës

Qeveria shqiptare ka në objektivin e saj të bëjë funksionale një bursë të tregtimit të energjisë brenda këtij viti. Planet fillestare për ngritjen e saj kanë qenë për në mars të këtij viti, mungesa e ekspertizës së thellë teknike dhe…

Rritje e përkohshme e biznesit të HEC-eve

Tregu i prodhuesve privatë të energjisë pa ekspansion vitin e kaluar, duke dyfishuar vlerën në treg dhe numri operatorëve u zgjerua me 30%. Reshjet e bollshme rritën xhirot e kompanive me ritme dyshifrore, ndërsa bizneset pohojnë se…

CEZ, 51 provat kundër Berishës e Rulit

Zbardhen 51 provat kryesore, të cilat komprometojnë rëndë pozitat e ish-kryeministrit Sali Berisha dhe të paktën të 15 bashkëpunëtorëve të tij, përfshirë ish-ministrin Genc Ruli dhe drejtorë të rëndësishëm, në procesin abuziv të…