Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Mars 29, 2017

Grupimi mjedisor kërkon memorandum HEC-esh

Në ditën botërore të Ujit grupimi “Të mbrojmë lumenjtë” kërkon moratorium për hidrocentralet në Shqipëri, që do të ndalonte për një periudhë 3-vjeçare zbatimin e këtyre projekteve. Olsi Nika, drejtor i Eco Albania shprehet se gjendja…

Kosovë, tarifat e reja dëmtojnë konsumatorët

Konsorciumi Kosovar i Organizatave të Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) dhe Instituti për Politika Zhvillimre (INDEP) organizuan tryezë me qytetarë dhe biznese për të diskutuar rreth strukturës së re tarifore të propozuar…

Zbulohen rezerva të reja nafte në Britani

Kompania energjetike angleze “Hurricane”, njoftoi se 97km në perëndim të ishujve Shetland në Detin Verior është zbuluar afërsisht 1 miliardë fuqi rezerva nafte. Në deklaratën e bërë nga kompania thuhet se punimet për nxjerrjen e naftës…

BB mbështet Kosovën për sektorin energjitik

Ministri i Financave Avdullah Hoti dhe Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci kanë mbajtur një konferencën te përbashkët për media se bashku me zëdhënësin e delegacionit të drejtorëve ekzekutivë të Bankës Botërore, Maximo Torero,…

Prill, forumi për energjinë e rinovueshme

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Shqipëri-Britani e Madhe, si  dhe ambasada e Republikës së Shqipërisë në Britaninë e Madhe ftojnë të gjithë investitorët dhe prodhuesit e energjisë në forumin e energjisë së gjelbër që do të mbahet në Londër…

MEI miraton HEC-in “Guri i Bardhë”

Ministria e Energjisë dhe Industrisë njoftoi se ka shpallur një ofertë fituese për ndërtimin e hidrocenteralit të “Gurit të Bardhë”. Bëhet fjalë për një koncesion të formës BOT (Ndërtim, operim dhe Transferim) me një afat kontrate 35 vjet.…