Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Mars 27, 2017

Kosovë, kompania kanadeze nis hulumtimet për minerale

Projekti “Crepula”, sipas faqes zyrtare të kompanisë kanadeze “Altair Rexources Inc”, është blerë nga ndërmarrja “AGJA” në Kosovë. Ajo posedon 90 për qind të projektit, gjegjësisht aksione të kompanisë nga Kosova, për çka ka paguar 300 mijë…

SHBA udhëheq trajektoren e naftës

Çmimet e naftës u regjistruan në rënie gjatë sesionit të parë të javës, si pasojë e të dhënave që vijnë nga Shtetet e Bashkuara, por edhe nga OPEC. Në kontinentin e ri, aktiviteti i shpim-kërkimit vijon të intensifikohet ndjeshëm,…

Qymyri në krizë globale

Konsumi global i Qymyrit ka rënë në mënyrë të ndjeshme. Në vetëm një vit numri i impianteve dhe projekteve në sektor ka rënë me plot 48%, pra thuajse është përgjysmuar. Kjo vjen kryesisht falë Kinës dhe Indisë, që kanë kthyer sytë drejt…

Extractive industry produced 953 mln $ in 2015

The mining and extractive industry in Albania, according to figures, marked a positive performance in 2015, despite being a difficult year due to low prices of raw materials in the international markets. The latest report of “Extractive…

Ora e Tokës, bota në errësirë për 60 minuta

Disa prej monumenteve më të njohura rreth botës qëndruan në errësirë për 1 orë, me rastin e 10 vjetorit të orës së tokës, një event që synon sensibilizimin mbi ndryshimet klimatike, dhe ruajtjen e energjisë. Rreth 170 vende u bënë pjesë…

ZRRE do të heqë tarifat dimërore të energjisë

Zyra e Rregullatorit për Energji (ZRRE) ka mbajtur një dëgjesë publike për propozimin e strukturës së re tarifore për konsumatorët familjar, pas rishikimit të strukturës ekzistuese. Propozimi i ri paraqet ndryshime të rëndësishme për këta…

Shiu shkaktoi prodhim të lartë të energjisë

Shqipëria prodhoi 7.1 miliardë kWh energji elektrike gjatë vitit 2016 si pasojë e prurjeve të mëdha të ujit dhe rritjes së prodhimit nga hidrocentralet private, prodhimi i dytë më i lartë i shënuar në histori. Prodhimi i…