Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Mars 23, 2017

Raporti i energjisë nga WEF, Shqipëria e 25

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) ka publikuar indeksin e vitit 2017 të performancës arkitekturore të energjisë globale, ku radhit 127 vende të ndryshme të globit, përfshirë vendin tonë. Ky indeks radhit vendet në bazë të perfomancës…

Trump “rrëzon” naftën

Tregjet e kapitalit janë regjistruar në një rënie të përgjithshme gjatë sesionit të sotëm, pas mbylljes së bursave në Shtetet e Bashkuara dhe Azi. Rënia vjen si pasojë e shqetësimeve që lidhen me aftësinë e Donald Trump për të realizuar…

Energjia nga era, parku i parë në Tepelenë

Qeveria i ka hapur dritën jeshile ndërtimit të një centrali të prodhimit të energjisë nga era nga një kompani shqiptare në fshatrat e Tepelenës. Bëhet fjalë për një investim prej rreth 13 milionë euro, krejtësisht privat dhe kompania ka…

Propozimi: Minatorët me 2 statuse

Deputeti i LSI për qarkun Dibër, Përparim Spahiu ka depozituar në Parlament një nismë të ngjashme me atë që minatorët kanë dërguar në Ministrinë e Energjisë, për përfshirjen e punonjësve të industrisë minerare në një status të veçantë.…

Financat: Pagesat për energjinë të bëhen të parat

Ministria e Financave ka nxjerrë një udhëzim ndaj institucioneve buxhetore që të prioritizojnë pagesat për energjisë. Lajmërimi vjen pasi institucionet publike dhe ndërmarrjet në pronësi të shtetit akumuluan rishtas borxhe të reja në vlerën…