Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Mars 13, 2017

ERE starts procedure to certify Albgaz

The public-owned company Albgaza pplied to the Energy Regulatory Authority for certification as a combined operator in the market of natural gas. The move comes a few months following the creation of this public company after a special…

Mbyllen hetimet për CEZ, Berisha përgjegjës

Komisioni për Privatizimin e CEZ mbyll hetimet duke vlerësuar se privatizimi pa inventarizim dhe ulja qëllimisht e vlerës së aseteve ka shkaktuar një dëm prej 414milionë euro dëm. Sipas kryetarit të Komisionit hetimor Parlamentar për…

ERE hands five licences for power production

There is an increasing interest for the power supply market in Albania, where Energy Regulatory Authority authorizes on a monthly basis new actors for different activities in the field. Only in March three new licenses have been granted…

Vlorë, banorët protestojnë ndotjen nga nafta

Gazrat helmues dhe ujërat e ndotur nëntokësorë në zonën naftënxjerrëse të fshatit Mërtiraj të Vlorës prej vitesh janë kthyer në rrezik për shëndetin e banorëve. Ata ankohen për sëmundje vdekjeprurëse të shkaktuara nga gazrat dhe ujërat…

Brent e WTI nisin javën me rënie

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rënie mëngjesin e ditës së sotme përpos përpjekjeve të OPEC-ut dhe prodhuesve të tjerë të fuqishëm të naftës për të frenuar prodhimin e saj. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane,…

Bizneset: Energjia tarifohet shumë

Grupi i interesit, i përbërë nga Dhomat e Tregtisë dhe Shoqatat e biznesit të listuara (Aneksi A), I kanë drejtuar një kërkesë Entit Rregulator të Energjisë (ERE), ku pasi I parashtrojnë të dhënat mbi performancën e mirë financiare të tre…