Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Shkurt 17, 2017

Gjiknuri: Me Zharrëzën po spekulohet, janë marrë masa

Replika në Kuvend e Ministrit të Energjisë dhe Industrisë z.Damian Gjiknuri pas fjalës së deputetit Ben Blushi Kjo është dëshmi e njohurive të dobëta që ke, aq sa i kërkon Parlamentit të ndryshojë udhëzimin e KQZ-së. Je një njeri i cili…

Vazhdojnë përmirësimet e rrjetit në Istog

Një projekt serioz investiv që është bërë nga KEDS në Istog, nga ndikuar dukshëm pozitivisht edhe në jetën dhe punën e ekonomive kryesisht familjare në fshatin Rakosh të kësaj ane. Rakoshi, fshat i njohur për kultivimin e pemëtarisë…

KEDS, investime të reja në Gjakovë

Fshati Muhadër i Gjakovës është duke u pajisur me rrjet të ri elektrik. Punët janë në përfundim e sipër dhe po kryhen nga ekipet e KEDS-it në distriktin e Gjakovës. Nevoja për ndërrim të rrjetit elektrik ka ardhur pasi që rrjeti i…

Çmimet e naftës shënojnë rritje

Çmimet e naftës shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme, duke qenë se Organizata e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC-u) e theksoi faktin se ajo do mundohet në maksimum së bashku edhe me ndihmën e vendeve të tjera prodhuese për të…

Humbjet në sistemin e transmetimit, 8 mln euro/vit

Energjia që humbet në linjat e transmetimit dhe shpërndarje së energjisë vijon të lartë për shkak të amortizimit të rrjetit. Këtë humbje vetëm në sistemin e transmetimit pritet të arrijnë një vlerë prej 8 milionë euro në vit.…

Bateria elektrike që karikohet me dioksid

Kërkuesit e Penn State University kanë krijuar një bateri që shfrytëzon ndotjen në mjedis për të prodhuar energji. Bateritë alternative janë e ardhmja. Ose më mirë e tashmja. Janë të shumtë studiuesit që përdorin metoda të ndryshme për të…