Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Shkurt 9, 2017

BB: 400 mln$ për TANAP në Turqi

Banka Botërore dhe “Botas” që është operatori turk i gazit, nënshkruan marrëveshjen e financimit të gazsjellësit “Trans-anatolian”, i njohur ndryshe si TANAP. Financimi kap vlerën e 400 milionë dollarëve. Ky gazsjellës është mjaft i…

BERZH: Plan për Tiranën e gjelbër

Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim, kanë nisur planin e veprimit për ta shndërruar kryeqytetin shqiptar në një qytet të gjelbër, ndryshe nga sa jemi mësuar ta shohim deri tani, ku hapësirat…

Shkupi me nivel alarmant të ndotjes së ajrit

Shkupi është qyteti më i ndotur në Maqedoni. Ekspertët thonë se në disa raste, shkalla e grimcave të pluhurit ka arritur edhe në mbi 1,200 PM10 mikrogramë për metër kub. Kryetari i bashkisë, Koce Trajanovski, tha se duhet të ulet…

Mbetjet e TAP, një incinerator do ngrihet në Korçë

Një incinerator për përpunimin ë mbetjeve të projektit TAP është projektuar të ndërtohet në fshatin Floq të Korçës. Incineratori do të përdoret për incinerimin e mbetjeve urbane të përftuara nga veprimtaria  e projektit TAP.  Impianti do…

Janar, kërcen inflacioni nga gazi dhe ngricat

Inflacioni në janar arriti nivelin më të lartë të kohëve të fundit me rreth 2.8% nga 1.5% që ishte në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Ky nivel kaq i lartë i dedikohet kryesisht rritjes së çmimeve që erdhi për shkak të motit tjetër…

Avancojnë çmimet e naftës

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, u rritën me 40 cent ose me 0.7 për qind, duke u tregtuar me 55.52 dollarë për fuçi. Treguesit…

Bankers i ndalohet injektimi i ujit gëlqeror

Ministria e Energjisë dhe Industrisë, MEI, ka bërë të ditur se do t’i kërkojë kompanisë Bankers të ndalojë operacionet e injektimit të ujit gëlqeror në zonën e Zharrëzës dhe të përdorë alternativa të tjera për trajtimin e ujit teknologjik…