Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Dhjetor 19, 2016

TAP awards SCADA contract

Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) has selected Honeywell SRL of Italy for the engineering, procurement and installation of its SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) telecommunications and security systems. The scope of work…

Firma private lë pa energji 30 fshatra, OSHEE e kallëzon

Një tjetër subjekt privat ka dëmtuar sot rreth orës 09.00 kabllin 35kV i linjës L30-1 Kinostudio-Lanabregas. Demtimi i kabllit ndodhi nga firma private B93, e cila po punonte për llogari të ujësjellësit, pranë Fizikës Bërthamore, duke…

Familjeve në nevojë u zerohen kamat-vonesat

Pas shpërblimeve me rastin e festave të fundvitit me 6 mijë lekë për pensionistët dhe 2 mijë lekë për familjet në nevojë dhe personat me aftësi të kufizuar, kryeministri Rama në rubrikën e ‘Komunikimit Javor’ dha edhe një tjetër lajm të…

Kosovë, NIS Petrol uzurpon pikat e AKP

Pompat e derivateve që gjenden në pjesën veriore të Kosovës,  e të cilat janë në menaxhim të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP) së fundi janë uzurpuar nga kompania “Nis Petrol”. Kjo e fundit është kompani aksionarësh, ku 56 për qind…

Rumania marrëveshje me Iranin për energjinë

Irani dhe Rumania kanë nënshkruar një marrëveshje fillestare për të ndërtuar një stacion energjetik prej 1000 megavatësh në afërsi të kufirit me Irakun. Sipas agjencisë së lajmeve, marrëveshja u nënshkrua gjatë një udhëtimi të fundit të…

Çmimet e naftës shënojnë rrritje

Çmimet e naftës së papërpunuar shënuan rritje mëngjesin e ditës së sotme. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, u rritën me 0.5 për qind, duke u tregtuar me 55.48 dollarë për fuçi. Treguesit referencë për…

Shtohet fatura e rimbursimit të TVSH nga TAP

Fatura e rimbursimit të TVSH për bizneset pritet të rëndohet këtë vit për shkak të investimeve në ndërtimin e gazsjellësit TAP. Flobens Dilaveri, nëndrejtor i Përgjithshëm i Tatimeve ka pohuar në  mbledhjen e Këshillit të Investimeve ku u…

ERE: Elementët që do merren parasysh për çmimin

Enti Rregullator i Energjisë ka bërë publike metodologjinë e re për mënyrën sesi do të llogariten tarifat e energjisë për furnizuesin e shërbimit universal sipas modelit të ri të tregut. Ky furnizues në fakt sot është ajo që njihet si…