Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Prill 18, 2016

Mbërrijnë në Durrës tubat e parë të TAP

Në Spitallë të Durrësit u zhvillua sot ceremonia e mbërritjes së ngarkesës së parë me tuba dhe makineri që do të përdoren për ndërtimin e segmentit të gazsjellësit TAP në Shqipëri. Në aktivitet ishte i pranishëm Kryeministri z.Edi Rama,…

Mega projekt i KEDS në Gjakovë

Tetë Mega volt-Amper (8 MvA) është transformatori energjetik, që Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike KEDS e ka instaluar sot në Komunën e Gjakovës. Ky gjigand energjetik ka zëvendësuar atë të deritanishmi i…

Rama: Marrëveshja me TAP po rishikohet

Kryemistri Edi Rama u shpreh sot se kontrata që shteti shqiptar ka me TAP, po rishikohet, për të ndryshuar disa detaje në favor të shtetit shqiptar. Kjo, pasi sipas kreut të Qeverisë, kontrata fillestare, që është nënshkruar nga “Qeveria…

Nafta bie si pasojë e tensioneve Arabi-Iran

Çmimet e naftës ranë të hënën pasi takimi me eksportuesit kryesorë në Katar dështoi pa një marrëveshje për të ngrirë prodhimin, duke ‘bërë copash’ kredibilitetin e kartelit të prodhuesve të OPEC-ut dhe duke e lënë botën përplot tepri…

TAP, nis zbatimi, 18 fakte interesante

Ndërtimi i gazsjellësit TAP, tashmë ka nisur në Shqipëri dhe gjatë këtij viti është vlerësuar si një nga kontribuuesit që të sjellë ndikime pozitiv në ekonominë e vendit. Projekti, për Shqipërinë, jep disa fakte interesante, ja disa prej…

Kompanitë e energjisë nxisin rënie në aksione

Kompanitë e energjisë cuan në rënie aksionet evropiane për ditën e dytë radhazi pas bisedimeve të dështuara midis prodhuesve më të mëdhenj në Doha mbi marrëveshjen mbi kufizimin e prodhimit. Stoxx 600 ka humbur 0.9 për qind në 339.77 në…